Híreink

A három muskétás – az Iron Swim Budapest idegenlégiósai

Mexican Power, Serbian Passion és Algerian Beauty – a három külföldi úszó, akik nálunk edzenek, vagy éppen edzősködnek. Viccesek, de elszántak, együtt bandáznak, de egymás ellen is küzdenek. Mindhárman ott lesznek a debreceni országos bajnokságon az Iron Swim Budapest színeiben.

„Remek élmény lesz a csapattal, ez az első verseny, ahol mindnyájan ott leszünk – mondta Joe, avagy Jaouad Syoud, Katinka algériai edzőtársa. – Egyre jobban érzem magam most, hogy egy hónapja edzem Árpival. A magyar országos bajnokság jó teszt lesz, kipróbálhatunk olyan dolgokat, amiket edzésen gyakorlunk. Árpi is láthatja, hogy megy versenyszituációban, és megtalálhatjuk az esetleges problémákat, amiket ki kell javítanunk. Tudom, hogy még csak az elején járunk, és még nagyon sok munka vár ránk.”

„Lazán veszem majd, csak sodródom az árral – nevetett Lazar Zlatic, az Iron Swim Budapest szerb edzője és egyben versenyzője. – Csak vicceltem! Az országos bajnokság nagyszerű verseny. Magyarországon sok kiváló úszó van, hatalmas a versengés. Tökéletesen alkalom, hogy ússzunk egy remek versenyt és jó időket. Szeretnék 100 háton egyéni csúcsot úszni, vagy legalább a közelébe kerülni.”

“Szeretném megúszni a legjobbjaimat – kezdte Erwin Guillen mexikói úszó, aki itt edz az Iron Swim Budapestnél. – A legfontosabb azonban a 100 gyors lesz, mert itt szeretném majd megúszni a szintet az olimpiára.”

A fontos dolgok mellett „egyéni célok” is vezérlik őket.

„Lesz egy külön meccsünk Lazarra 50 pillangón. Szerbia Mexikó ellen. Hogy miért 50 pillangó? Mert a többi számban én vagyok jobb, itt pedig nagyjából azonos időnk van. Ez a legrosszabb számom” – nevetett Erwin.

„50 pillén párbajozunk a Mexikói Erővel (Mexican Power), ez lesz az Ob csúcspontja, legalábbis számunkra. Amúgy az 50 pille olyan szám, amit szinte soha nem úszom” – tette hozzá Lazar.

És hogy Joe se maradjon ki a buliból: „Mi Katkával fogadtunk, nem egy számra, hanem a teljes Ob-ra. Ha veszitek, oda lesz a hajam.” ‘