Híreink

Dudás Dani: „Úgy jövök formába, ha versenyzem” – még 2 nap az Ob-ig

Az idei Világkupa-sorozat első négy állomásán rajthoz állt, sőt, érmet is nyert, de az ázsiai zárószakasz helyett a rövid pályás Országos Bajnokságot választott Dudás Dániel, az Iron Swim versenyzője. A szerdán kezdődő százhalombattai esemény előtt még beiktatott egy szerbiai versenyt.

 

„Úgy jövök formába, ha versenyzem, és az Ob előtt mindenképpen szerettem volna megmérettetni magam – kezdte Dani. – Mindennap egy számot vállaltam, 200 vegyes, 100 gyors, 100 vegyes, 200 gyors volt a programon, bár volt középdöntő is, így a 100-as számok döntői átkerültek másnapra. Összességében jó kis verseny volt! Két évet ugyan kihagytam, de előtte három évig zsinórban indultam Zrenjaninban, nagyon barátságosak a rendezők.”

Dudás Dani 2 arany és 1 ezüstéremmel zárta a versenyt, mindkét vegyes számát megnyerte, 100 gyorson második, 200 gyorson hatodik lett.

„A 100 méteres távok nagyon jól mentek, 100 vegyesen egyéni csúcsot úsztam – újságolta örömmel. – Nagyon szeretem a 100 vegyest, pörgős szám, így az év végén megy a legjobban, hisz ahogy gyorsulok mind a négy számban, egyre jobb időket érek el. A szerbiai tapasztalatok alapján úgy érzem, nagyon gyorsan fogok úszni az Ob-n.”

Reméljük, a vasárnap éjszakai hazautat és az ötórás állást a határon gyorsan kipiheni Dani, mert szerdán már rajtol a rövid pályás országos bajnokság Százhalombattán, ahol rajta kívül még 17 úszó indul az Iron Swimből: Bányai Borka, Bodó Vivien, Bujdosó Zsombor, Fecske Laura, Földházi Dávid, Gerebics Sándor, Híves Katica, Jarkas Alexandra, Kláris Dániel, Kropkó Márta, Lazar Zlatic, Lendvai Benedek, Majoros Máté, Nyilas Kornél, Papp Zselyke, Sánta Georgina, Szignárovics Dorina.

November 7-től tehát ismét hajrá Iron Swim!