Híreink

Bujdosó Zsombor: „Rájöttem, hogy ezt most már komolyabban kell csinálnom”

Ők mennek a márciusi Országos Bajnokságra – 1. rész

Nem klasszikus módon indult a pályafutása Zsombornak, hiszen fordított utat járt be, mint általában a fiatalok, vízilabdázóból lett úszó. „Jó voltam vízilabdában is, balkezesként örültek nekem, láttak bennem potenciált, hisz nagyon gyorsan úsztam. Csapaton belül azonban két erős egyéniség volt, egy másik srác és én. Nem akartam harcolni, arra gondoltam, elmegyek úszni, hisz abban úgyis jobb vagyok. Egyelőre úgy tűnik, jól döntöttem. Három éve már csak az úszás van. Nem bántam meg, bár néha hiányzik a labda, időnként megnézek egy-egy vízilabda meccset.”

Zsombor szépen lépdel előre az úszásban, tavaly korosztályos országos bajnok lett, idén a Jövő Bajnokai összrégiós versenyen ő nyerte a csillagszóró-viadalt. „Amikor bekerültem a Jövő Bajnokai programba, rájöttem, hogy ezt most már komolyabban kell csinálnom. Hogy mit jelent a komolyan? Nem hagyok ki egy edzést sem, keményen odateszem magam, meghallgatom az edző tanácsait, figyelek rá, partnerként működöm vele. Elhatároztam, hogy én ezt akarom csinálni, és nincs más. Olimpiai bajnok szeretnék lenni!”

Az idei esztendő egyik kihívása számára a korosztályváltás, most már a jóval idősebbek között kell bizonyítania. „Nem visel meg, mert tavaly is próbáltam minél többet a nagyobbakkal versenyezni, persze akkor még az volt a lényeg, hogy az én korosztályomban legyek a legjobb. Egyelőre elég jól megállom a helyem, hiszen 400 gyorson vezetem a ranglistát. Ez lesz a harmadik felnőtt Ob-m, azt tűztük ki célul Dórával, az edzőmmel, hogy megpróbálom megúszni az EYOF-szintet, de ha nem jön össze, akkor sincs baj, csinálom tovább, és megpróbálom újra az Aranyüstön. Az idei évben számomra a legfőbb cél, hogy kijussak az EYOF-ra. Természetesen örülnék egy jó Ob-szereplésnek is, de az EYOF fontosabb.”