Híreink

Kiss Gréta: „Azt szeretem megmutatni, amit én tudok”

Ők mennek a márciusi Országos Bajnokságra – 10. rész

Az ikrek mindig elveszettek a testvérük nélkül. Anna két hete edzőtáborban van, mennyire zavar, hogy nem úszik itt melletted?

„Egyáltalán nem, sőt, valami miatt gyorsabban telnek a napok így, hogy nincs most itt. Talán azért, mert most tényleg csak magamra tudok koncentrálni.”

Mindketten nagyon céltudatosak vagytok… pedig még a 14-et sem töltöttétek be. Honnan ez a fegyelmezettség?

„Talán azért, mert az elején mi Annával rögtön bekerültünk a szakosztályba, és nem ment olyan jól, emiatt sokan piszkáltak minket. Eldöntöttük, hogy egyszer majd mi fogjuk ugyanezt csinálni, vagy legalábbis olyan helyzetben leszünk, hogy megtehessük. Elkezdtünk komolyabban edzeni, és láss csodát, jöttek az eredmények.”

Mennyire zavar, hogy a tesód rendre gyorsabb, mint te?

„Nagyon nehéz kizárni. Épp ezért hagytam ki a teljes januárt is, hogy össze tudjam szedni magam lelkileg. Ő egy kicsit elment mellettem, próbálok rá felzárkózni. Mostanában az edzéseken az volt a cél, hogy őt otthagyjam, sikerült is felkapaszkodnom rá, és néha ott is hagytam. Most már tud motiválni.”

Mit szeretsz az úszásban?

„Talán azt, hogyha van valamilyen feszültség bennem, azt a vízben le tudom vezetni, és csak magamra tudok figyelni. A csapatsportokat valahogy nem kedvelem. Inkább azt szeretem megmutatni, amit én tudok, nem pedig azt, amit a csapat.”

Milyen céljaid vannak az úszásban?

„Most még az, hogy az időimet minél jobban meg tudjam javítani, és az élboly elején tudjak lenni. Ez érvényes a mostani felnőtt Ob-ra is. Szeretnénk majd a Csík Ferencbe járni, hogy továbbra is a sporton, az úszáson lehessen a fókusz.”

Meddig szeretnél eljutni?

„Ameddig lehet. Az olimpia minden sportoló álma, az enyém is, egy olimpiai döntőben mindenképpen szeretnék szerepelni. Amikor fáradtabb vagyok, rosszabb napjaim vannak és beugrom a vízbe, ez motivál, no meg az, hogy az ellenfeleimet otthagyjam.”

Back to list