Híreink

Új versenyző-előkészítő csoport az Iron Swim Budapestnél 5-7 éves tehetségeknek!

Mini-csoport néven indul új csoport klubunkban, mert soha nem lehet elég korán kezdeni. „Olimpiai bajnok akarok lenni!” vagy „Hosszú Katinka akarok lenni!”, e két kijelentés sok 5-6 éves kislány és kisfiú szájából hangzott el nap mint nap, amikor az Iron Swim Budapest úszóiskolájában ismerkedtek az úszás alapjaival. Most itt a lehetőség, hogy ők is megtegyék az első lépéseket az úszópályafutás felé.

„Azokat a gyerekeket várom ebbe a csoportba, akikben már most megfogalmazódott, hogy versenyezni szeretnének, és akik három úszásnemben, ha nem is tökéletes technikával, de megfelelően tudnak úszni – avat be a részletekbe Fülöp Xénia, az új csoportot irányító edző. – Egy versenyelőkészítő csoportról beszélünk, ezért más rendszerben fognak tanulni a gyerekek, mint az úszóiskolában. Itt már 60 perces foglalkozások lesznek, melynek része a szárazföldi felkészítés is. A vízben nem csak technikázunk, hanem rendes edzésterv alapján fogunk készülni a miniversenyekre. Természetesen mindezt nagyon elővigyázatosan, hiszen fejlődő szervezetről van szó, ilyen fiatal gyerekeket csak bizonyos mértékig és óvatosan lehet terhelni. Elsősorban technikailag „rakom össze” őket, hogy ha majd később átkerülnek a klub gyermekcsoportjába, már ne legyen meglepő számukra egy edzés.”

  • Milyen típusú gyermekeket vársz?

„Fontos, hogy a gyermek akarja ezt, ne a szülők álmait kelljen megvalósítania. A tapasztalatom alapján egy ötévesben már igenis meg tud fogalmazódni, hogy mit szeretne, a legtöbbjük nagyon határozott. A mostani tanítványaim között is akadnak olyanok, akik eltökélten járnak, csinálják az órákat, és látszik rajtuk, hogy ennyi idősen is rendkívül motiváltak.

  • Hogy alakul ennek a csoportnak a menetrendje és hogy lehet rá jelentkezni?

„Heti háromszor, hétfőn-szerdán-pénteken lennének edzéseink 5-6-ig. Versenyelőkészítő csoport lévén már a klubhoz fogunk tartozni, ezért nem óradíjat, hanem havi tagdíjat kell fizetni, és a versenyek miatt le is igazoljuk a gyerekeket. A csoport szeptember végén indul, előtte egész hónapban tartok szintfelmérőket, amelyre nem az iskola foglalási rendszerén keresztül, hanem nálam kell jelentkezni, a xenia.fulop@ironswim.hu emailcímen.”

Ezzel az új lehetőséggel várjuk tehát az 5-7 éves kis tehetségeket, akikből – természetesen hosszú évek kemény munkájával – talán a jövő Hosszú Katinkája lehet!