Híreink

Iron Swim School – ahol mindenki megkapja azt, amire szüksége van!

Háromszoros olimpiai bajnokunk, Hosszú Katinka 2018 augusztusában indította el új úszóklubját Iron Swim néven, amely kiemelten foglalkozik az utánpótlás-neveléssel. Ennek egyik alappillére az Iron Swim School, melyben egyesül Katinka filozófiája, csaknem 25 éves tapasztalata és az általa toborzott profi szakembergárda tudása, elkötelezettsége. 

„Oktatási programunk célja, hogy lehetőséget biztosítsunk mindenki számára a vízbiztonság megszerzésétől a kiváló technikai alapok elsajátításán túl akár a versenyszintig való eljutásig – mondta a programról Henk Bernadett, az Iron Swim School oktatásért felelős vezetője. – Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden korosztály számára megfelelő környezetet teremtsünk, mert szeretnénk, hogy mindenki elérhesse a célját és egyéni sikerélményekkel gazdagodjon. Kulcsfontosságú szempontnak tartjuk, hogy nem „tömegoktatásban” gondolkodunk, kiscsoportos rendszerünkkel igyekszünk minden úszni vágyóra megfelelő figyelmet szentelni.”

A program egyedisége abban is megnyilvánul, hogy a különböző korosztályokat többféle módon célozza meg. A 3-18 éves korosztály számára egymásra épülő háromhónapos turnusokat szervez az úszóiskola, míg a felnőttek akár csoportban, akár magánórán tanulhatnak vagy fejlődhetnek. Természetesen a gyerekeknél is van lehetőség egyéni oktatásra vagy igény szerint kombinálhatják a csoportos foglalkozásokkal. Emellett az Iron Swim School nyitott az intézmények felé is, vállal szervezett úszásoktatást, melyre óvodás és iskolás csoportok egyaránt jelentkezhetnek.

„Az Iron Swim School programja gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szól. A tanfolyamos gyermekoktatás esetében a teljesen kezdőtől a haladóig 5 differenciált osztályt indítunk. A jelentkezők besorolását egy szintfelmérő keretein belül határozzuk meg. Az egyes osztályok kritériumrendszerét egy előre kialakított tanterv alapján állítottuk össze. A kritériumok általában olyan mozgásokat, mozdulatsorokat takarnak, melyek elsajátítása az úszásnemek majdani tökéletes kivitelezését biztosítja, ennek megfelelően az osztályok egy ajánlott képzési folyamatot is jelképeznek. Az oktatók az adott feladatrendszernek megfelelően haladnak a képzéssel, természetesen kalkulálva a csoport és az egyén fejlődésének sebességével, így egy szezon alatt (szeptember-június) minden gyermeket könnyedén felkészíthetnek a következő osztályba való átkerülésre. Az egyéni foglalkozásoknál nincs külön szintfelmérő, hiszen a kiválasztott oktató a leendő tanítványának úszástudását az első óra gyakorlataival teszteli, és az alapján állítja össze oktatási programját. – magyarázta Henk Bernadett. – A felnőtt jelentkezőknek szintén két képzési formát alakítottunk ki, csoportos és egyéni órákat, melyek lehetőséget adnak arra, hogy mindenki a saját igényeinek megfelelően választhasson.”

Az Iron Swim School a tervek szerint szeptember második felében indítja első turnusát, a regisztráció megnyitására és a szintfelmérőkre pedig szeptember első heteiben már lehet jelentkezni.

Higgyék el, senki sem fog lemaradni, de érdemes figyelemmel kísérni honlapunkat és Facebook-oldalunkat, ahol minden fontos információt megtalálnak!