Híreink

Iron Swim: Sikeres debütálás a rövidpályás Ob-n

Egy arany, három ezüst, egy bronz, rengeteg döntő, sok-sok egyéni csúcs és nyolcadik hely az összetett pontversenyben – ez volt a százhalombattai rövidpályás Ob az Iron Swim számára. Bár a klub legeredményesebb versenyzője, Hosszú Katinka Ázsiában versenyzett a Világkupán, így is népes, és ahogy kiderült, sikeres volt az Iron Swim a hazai megmérettetésen. Nézzük, ki hogy látta az Ob-t!

Vizi Csaba, az Iron Swim szakmai igazgatója:

„Ez volt a tizedik battai Ob, ebből kilencet helyi főszervezőként csináltam végig. Most egy kicsit másképp zajlott az egész, de legalább olyan fárasztó volt a sok gyerekkel pörögni. Jól elfáradtam a négy nap alatt! Rám fért volna egy kis pihenés, de vasárnap még folyamatosan zakatolt az agyam, hogy a decemberi cikluszáróig mit kellene még másképp, jobban csinálni. Egy ilyen négynapos verseny rengeteg tapasztalattal tud szolgálni. Ráadásul arra is jó volt, hogy még jobban megismertem a gyerekeket, láttam, ki mennyire bírja a sorozatterhelést, ki hogy tud koncentrálni, és ezeket mind be lehet majd építeni a további versenyeztetésbe. Ami a csapat szereplését illeti, Dávid nagyon összeszedetten versenyzett 200 háton, de ez a fegyelmezettség jellemző volt rá az egész verseny során. Nagyon örültem, hogy ilyen sok váltónk tudott döntőt úszni, jól teljesítettek a fiúk és a lányok is. Az Ob-n részt vevő versenyzők mindegyike úszott egyéni csúcsot. Kiemelendő a 200 gyors, ahol Dani délelőtt és délután is kiválóan ment, Bujdosó Zsombor pedig 2 mp-et javított az egyéni legjobbján. A lányok közül Híves Katicát említeném, aki 400 gyorson döntőzött, jól és szépen úszott, de összességében elmondhatom, hogy mindenkivel elégedett vagyok, mert a tudása legjavát nyújtotta.”

 

Földházi Dávid – 1 arany (100 vegyes) és 2 ezüst (100 és 200 hát):

 „Talán még soha nem úsztam ennyit egy Ob-n, mint most Százhalombattán, a váltók miatt rengeteg számban rajthoz álltam. Nagyon szeretek váltóban úszni, főleg utolsó emberként, mert ilyenkor annyira feltüzeljük egymást, megvan a hangulat, hogy képes vagyok a csapatért hozzátenni azt a pluszt, amit egyéniben talán nem tudnék. Sajnálom, hogy nem tudtunk egy érmet hozni ezzel az összeállítással, de azt gondolom, hogy ugyanez a négyes jövőre biztos dobogóra fog állni. Ezzel a sok úszással annyi tapasztalatot szereztem a négy nap alatt, hogy ha most a héten rendeznének egy újabb Ob-t, még ennél is sokkal jobb időket tudnék elérni. Minden helyezéssel meg vagyok elégedve, pedig még csak két és fél hónapja kezdtem el a tényleges munkát. Hogy minek köszönhető ez a fejlődés? Szerintem annak, hogy Petrov Árpival nagyon jó a kapcsolatunk. Kiváló edzőnek és embernek tartom. Maximálisan bízom benne, és már látszik a közös munka eredménye. Komoly motivációt jelentett az is, hogy egy esetleges jó Ob-szerepléssel akár a rövidpályás vb-indulás jogát is kiharcolhatom. Remélem, sikerült bizonyítanom. Nagyon szeretnék még egy versenyen úszni decemberben, mert érzem, hogy sok van bennem. Az elsődleges célom az lenne, hogy mindhárom számban, 100 és 200 hát, valamint 100 vegyes, megjavítsam az országos csúcsot. Talán még soha nem voltam ilyen jó formában!”

Dudás Dániel – 1 ezüst (200 gyors) és 1 bronz (100 vegyes):

„A 200 gyors és a 100 vegyes volt a két fő számom, mindkettő jól sikerült. Igyekeztem figyelni arra, hogy reggel is gyorsan ússzam. A délutáni 100 vegyes során nem jöttek ki jól a fordulók, de a 200 gyors mind délelőtt, mind délután nagyon jól össze volt rakva, délelőtt egyetlen századdal maradtam el az egyéni csúcsomtól. Ha az első 100-on tudok még javulni, akkor az is meglesz hamarosan. Amúgy imádom a rövidpályát, sokkal jobban, mint a nagymedencét, mert a sok forduló miatt izgalmasabbak a versenyek, többször lehet iramot váltani. Kifejezetten szeretem a hosszabb versenyeket is, most is a harmadik nap kezdtem érezni, hogy belejöttem a versenyzésbe, egyre gyorsabb lettem. Bár ez a sok szám egy nap még furcsa nekem, még nem érzem annyira a sorozatterhelést, jobb időket úszom, ha egy nap csak egy számra kell koncentrálnom. Ettől függetlenül élveztem a váltókat, korábban nem nagyon úsztam váltóban, de remek a csapat, ezért örömmel vállaltam.”