Híreink

Vízilabda az Iron Swimben!

Hosszú Katinka klubjában és úszóiskolájában az úszás mellett újabb sportággal ismerkedhetnek meg a vízimádó gyerekek. Hamarosan indul az Iron Swim vízilabda előkészítő-tanfolyama.

Az edzések a tervek szerint heti háromszor lesznek a Duna Arénában (1138 Budapest, Népfürdő u. 36.), hétfő-kedden és csütörtökön késő délután Debreceni Nóra, vízilabda sportedző és nemzetközi játékvezető irányításával.

„A vízilabda csodálatos sportág, ugyanakkor nagyon nehéz és összetett is – mesélte Nóra. – Lévén csapatsport, barátságok kötődnek a gyerekek között, kialakul egy közösség, melynek tagjai a vízben és azon kívül is mindent megtesznek egymásért. Jómagam tízévesen kezdtem, és az alkatomból adódóan elsősorban irányító szerepkörben játszottam. A vízilabdában nem csak erőből lehet érvényesülni, ha valaki érti a játékot, jól lát a pályán, ugyanúgy megtalálja a helyét a sportágban. Mi, magyarok mindig is a technikás játékunkról voltunk híresek, olyanokat tudtunk produkálni és megtanulni, amit mások soha. A mostani szabályváltozások is a technikás, gyors játékot helyezik előtérbe.”

A tanfolyamon azok vehetnek részt, akik megfelelnek egy előzetes szintfelmérőn. Szintfelmérők: január 21-22-én és 24-én este héttől a Duna Arénában.

„Az úszás természetesen alapfeltétel – hangsúlyozta Nóra. – Emellett azonban rengeteg olyan tényező van, ami nélkül elképzelhetetlen a vízilabda, mint például a vízben való mozgás, tájékozódás, megállás, labdavezetés, no és a helyes lábtempó. Az előkészítő tanfolyamon ezeket szeretném megtanítani az érdeklődő gyerekeknek.”

7-10 éves, megfelelő úszástudással rendelkező lányok és fiúk jelentkezését várjuk a vizilabda@ironswim.hu email címen! Érdeklődni lehet még a 30-514-7969-es telefonszámon Debreceni Nóránál!