Híreink

Hosszú Katinka az ISL nagykövete, és általa az Iron Swim Budapest is az új sorozat résztvevője

Konstantin Grigorishin, az International Swimming League alapítója és Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszó közös sajtóeseményen jelentették be, hogy Katinka lesz az új szervezet egyik nagykövete.

„Izgalmas időszak előtt állunk, örömmel veszek részt a sportágamban zajló változásokban. Már korábban is említettem több, változásra szoruló területet. Számomra mindig is fontos volt, hogy az úszók érdekei érvényesüljenek, hiszen mi vagyunk a legfontosabb alkotóelemei ennek a sportágnak. Konstantin és az általa létrehozott ISL ugyanolyan értékeket vall az úszás jövőjével kapcsolatban, mint én. Mindketten hiszünk abban, hogy az úszásban még számos lehetőség van, amit összefogással és a sportág iránt elkötelezett, profi szakemberekkel együtt közösen, a sportág érdekében kiaknázhatunk” – fogalmazott Hosszú Katinka.

Az Iron Lady nem csak nagykövete az ISL-nek, klubtulajdonosként is debütál az idén először megrendezésre kerülő új versenysorozatban.

„Megtiszteltetés, ugyanakkor nagy felelősség is, hogy én leszek az egyik európai csapat vezetője. Egészen más gondolkodást igényel egy csapat irányítása, hiszen ezúttal nem csak a saját versenyzésemre, teljesítményemre kell figyelnem, hanem egy együttműködő, egymást kiegészítő csapatot kell összeállítanom, stratégiát kell kialakítanom. Az ISL-ben a hazai klubomhoz hasonlóan szintén Iron Swim Budapest néven szerepel majd a nemzetközi úszókból álló csapat.” 

A magyar szurkolók már eddig is komoly elismerést vívtak ki nemzetközi szinten a lelkesedésükkel, hozzáértésükkel és a sportág iránti rajongásukkal. Most Katinka által újabb lehetőséget kapnak a bizonyításra, hiszen az ISL-sorozat egyik állomását a résztvevő Iron Swim miatt Budapesten rendezik (az előzetes versenynaptár szerint október utolsó hétvégéjén).

„Külön öröm számomra, hogy újra lehetőségem lesz hazai közönség előtt versenyezni. Úgy érzem, Budapest a világ úszósportjának egyik emblematikus helyszínévé kezd válni, ami engem, mint úszót és mint magyar sportolót egyaránt büszkeséggel tölt el.”