Híreink

Kropkó Márta: „Úszók közt triatlonista, triatlonisták közt úszó vagyok!”

Ők mennek a márciusi Országos Bajnokságra – 3. rész

  • Egy ismert sportoló édesapával egyértelmű volt a pályaválasztás?

„A szüleim eleinte csak azért vittek el úszni bennünket az öcsémmel, Marcival, hogy ne fulladjunk meg a tengerben, egyáltalán nem akartak belőlünk sportolót nevelni. Mi viszont nagyon megszerettük a sportágat. Kezdetben csak úsztunk, aztán hetente egyszer futni jártunk, és végül jött a kerékpár.”

  • Most akkor úszó vagy triatlonista?

„Úszók közt triatlonista, triatlonisták közt úszó vagyok! Leginkább így tudom jellemezni a helyzetemet. Az Iron Swimben egy olyan edzői és sportolói csapatra találtam, amelyben folyamatosan segítenek a három sportág edzéseinek összehangolásában, hogy ne csak futásban és kerékpárban, hanem úszásban is fejlődjek.”

  • Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

„Bár a legnagyobb eredményeimet, köztük több országos bajnoki címet és egy Eb 5-dik helyet a triatlonban értem el, büszke vagyok rá, hogy a világszintű magyar úszósportban is sikerült megúsznom a felnőtt szinteket, mindezt a közös munka eredményeként. Valamint életre szóló élmény számomra, hogy több felnőtt Ob-n is úszhattam Hosszú Katinkával egy váltóban.”

  • Horvátországból, egy triatlonos Heraklész-edzőtáborból érkezel az Ob-ra, milyen célkitűzéssel?

„A legfőbb célom, hogy javítsak a 800 gyorsos időmön, a hosszútávúszás a kedvencem, bár mostanában kezdtem megszeretni a 200 vegyest is. Persze annak is örülnék, ha esélyt kapnék valamelyik váltóban.”