Híreink

Bodó Vivien: „Komoly céljaim vannak, szeretném feszegetni a határaimat!”

Ők mennek a márciusi Országos Bajnokságra – 4. rész

Háromévesen kezdett el úszni, mert imádta a vizet, ugrált, búvárkodott, mindegy, csak víz legyen körülötte. „Sok sportágat kipróbáltam, a kosárlabdát, a röpit, a szertornát, de az úszás mindig megmaradt. Amikor elkezdtem az iskolát, a szüleim mondták, hogy válasszak két sportágat magamnak, és én azonnal az úszást mondtam. Őszinte leszek, a másikra már nem is emlékszem, ha volt egyáltalán. Egy debreceni egyesületbe kerültem, ahol az edző javasolta, érdemes lenne kipróbálni magam egy versenyen. Harmadik lettem, és annyira megtetszett a versenyzés, a hangulat, a közösség, hogy ott ragadtam.”

Az úszás egyéni sportág, egyeseknek monotonnak tűnhet, de a legtöbb úszó, ahogy Vivi is, éppen azért szereti, mert úszás közben magára figyelhet, el tud mélyedni a saját gondolataiban. „A versenyidőszakban, mint most, természetesen az Ob jár a fejemben, és hogy minél jobb legyek. Olvastam Székely Éva Sírni csak a győztesnek szabad című könyvét, ami nagyon inspirálóan hatott rám. Ha meg tudom csinálni azt, amit elterveztem egy edzésen, egy versenyen, ha elérem a célomat, akkor nagyon büszke lehetek magamra.”

Benne volt a Jövő Bajnokai programban, de aztán sérülés miatt két évet ki kellett hagynia. Úgy érezte, a továbblépéshez ténylegesen lépnie kell, emiatt költözött fel Budapestre és jött az Iron Swimbe. „Komoly céljaim vannak, szeretném feszegetni a határaimat. Magántanulóként a vizsgákra való készülés mellett napközben nyelveket tanulok, angolt és németet. Egyedül kell boldogulnom, a családom Debrecenben maradt. Nem könnyű, mivel nem vagyok háziasszony, mindent sokkal tovább tart megcsinálni magam körül, de majd belejövök. Hiányzik a családom is, ám az nagyon motivál, hogy ők bíznak bennem.”

Két hét múlva felnőtt Ob, vajon milyen tervekkel vág neki ennek a megmérettetésnek és az idei esztendőnek? „Ha félve is, de ki merem mondani, a felnőtt Ob-n szeretnék döntőt úszni, és mivel az idei az utolsó ifi évem, a korosztályos Ob-n pedig a dobogó a cél. Ami a távolabbi jövőt illeti, nem árulok zsákbamacskát, kedvenc számaimban, 200 és 400 gyorson olimpiai bajnok akarok lenni! A többi majd idővel alakul.”